Těší mě, jsem fotograf markeťák

Těší mě, jsem fotograf markeťák

Fotky za mě řeknou nejvíc. Pro zvědavce jsem ale sepsal pár řádků o mně. O tom, co jsem za fotografa, co fotím a taky jak to fotím. Tak se pojďme seznámit.


Těší mě, jsem Olda. A taky kreativní chlap, co kromě fotografování miluje i dobré jídlo a pití. Užívám si cestování, baví mě desing a stroje. Ještě aby ne, když jsem vystudoval strojírenskou školu. U ní jsem ale neskončil, pokračoval jsem na podnikatelskou, kde jsem objevil další mou velkou vášeň – byznys a marketing.

Zjistil jsem, že fotografování a marketing se spolu skvěle doplňují. Pokud bych se měl nějak nazvat, tak bych řekl, že jsem lifestylový a brandový fotograf s přesahem do marketingu. Rád pomáhám svými fotkami budovat firmám brand, vymýšlím koncepty a zajímám se o to, jak fotografie využít tím nejlepším možným způsobem.


Proto mám nejraději ty zákazníky, kterým můžu předat své know-how a invenci a podílet se na vymýšlení fotografií. A to tak, aby výsledné fotky dosáhly toho, pro co byly určeny. Odevzdáním fotek to u mě nekončí. Poradím, jak s nimi co nejlépe naložit – které fotky jsou vhodné pro sociální sítě, co bude nejlépe fungovat na webu nebo která fotka nejlépe připoutá pozornost na billboardu. Velkou výhodou je při tom dlouhodobá spolupráce, kde je nejvíce prostoru na vymýšlení těch nejlepších věcí.


Nejčastěji fotím to, co mám rád i mimo focení. Takže například restaurace a vinařství, firmy ve výrobním a módním průmyslu, cestovní korporace, startupy ale i velké korporátní firmy. Rád pomůžu i s fotkami tam, kde není rozpočet, ale zato je tam velký smysl. Například s mým kolegou Kubou plánujeme focení na podporu prevence srdečního selhání v projektu 10/10/10. Od foťáku si naopak dávám pauzu při cestování. Když totiž něco fotím, potřebuji, aby to bylo perfektní. A to bych si pak vůbec neodpočinul. 


Jak tedy k focení přistupuji? Společně se zamyslet nad celým konceptem, vymyslet, jak budou fotky nejlépe fungovat, a jak podpoří váš brand – to je pro mě cesta, která mi dává ten největší smysl.